Värmepump Värmland

Spara energi med en värmepump

Värmepump

Installation av värmepump i Värmland

Vi hjälper dig att hämta hem värmen – direkt från naturen. Låt oss installera en värmepump så får ditt hem värme, kyla, ventilation och varmvatten.

Vi är ledande när det handlar om att installera värmepump i Värmland. Vi hjälper kunder i Karlstad, Arvika, Sunne, Kristinehamn, Säffle, Forshaga, Kil och Filipstad.

Kontakta oss redan idag så kan vi hjälpa dig att spara pengar och skona miljön med hjälp av en värmepump! 

värmepump

Värmepumpar har många fördelar

Med en värmepump kan du förse ditt hem med värme, varmvatten, kyla och ventilation. Genom att ta vara på naturens förnybara och oändliga energi kan du sänka dina kostnader för uppvärmning samtidigt som du gör miljön en stor tjänst.

Energin finns överallt i naturen – med en värmepump kan du få in den i huset. Lagrad solenergi finns i berggrunden, marken, luften och sjövattnet. All denna hundra procent naturliga energi kan användas till uppvärmning. Vilken typ av pump du använder bestäms av var du hämtar grundvärmen. En markvärmepump tar energi från jordytan, en bergvärmepump från berggrunden, en sjövärmepump från vattnet och en luftvärmepump från luften.

Bergvärme

Att hämta energi från berggrunden med en bergvärmepump är den vanligaste lösningen. Vi sänker ned rör i borrade hål och pumpar upp värmen med hjälp av en vätska. Den jämna temperaturen och möjligheten att kyla ned hemmet är två fördelar med bergvärme. Dessutom gör den mycket liten på tomten, som inte behöver vara stor heller.

Markvärme

Markvärmepumpen, ofta benämnd jordvärmepump, tar vara på lagrad solenergi som finns i markytan. En slang grävs ned på tomten i detta syfte. Markvärme fungerar bra när berggrunden ligger djupt eller när det inte passar att borra på tomten. Slangen grävs ned på cirka en meters djup och läggs i en slinga. Påminner mycket om bergvärme, en skillnad är att installationskostnaderna är betydligt mindre.

Sjövärme

Denna pump tillvaratar solenergi som har lagrats i sjövattnet. En slang placeras ut på sjöbotten, och hålls på plats med tyngder. Hur lång slingan är beror på hur stor värmepumpen är och på husets förutsättningar. Principen är annars densamma som för berg- och markvärme.

Här är våra värmepumpar från NIBE för berg-, mark och sjövärme:

 • NIBE F1255 (inbyggd beredare) 
 • NIBE F1155 (utan beredare) 
 • NIBE F1245 (inbyggd beredare) 
 • NIBE F1145 (utan beredare) 
 • NIBE F1226 (inbyggd beredare) 
 • NIBE F1126 (utan beredare) 
 • NIBE F1355


Värmepump – luftvärme

Med en luftvärmepump slipper du borra och gräva. Pumpen tar istället upp energi direkt från luften med hjälp av en modul. För att få till ett komplett system som täcker hela behovet av värme, inklusive varmvatten, så måste man ha en kombinerad så kallad luft/vattenvärmepump. En luftvärmepump ger inte lika hög verkningsgrad när det är kallt utomhus, men den har stora fördelar i den låga investeringskostnaden och att man inte behöver anmäla installationen till kommunen.

Här är våra värmepumpar från NIBE för luft/vatten

 • NIBE F2120
 • NIBE F2120 med VVM320
 • NIBE F2040
 • NIBE F2040 med SMO 20
 • NIBE F1345


Karlstad, Arvika, Sunne, Kristinehamn, Säffle, Forshaga mm

Vill du spara både på energin samtidigt som du gör miljön en tjänst? Låt oss installera en värmepump i Värmland. Vi installerar pumpar och utför våra andra tjänster i Karlstad, Arvika, Sunne, Kristinehamn, Säffle, Forshaga, Kil och Filipstad.

Hos oss hittar du rätt värmepump till huset i Värmland